Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe sakiewki z grzybami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Plastry schabu cienko rozbij przez folię spożywczą. Przypraw solą, pieprzem i paprykami. Grzyby rozmroź, pokrój. Cebulę pokrój. Połowę masła stop, zeszklij cebulę.
Dodaj grzyby, oprósz solą, usmaż. Po łyżce grzybów ułóż na plastrach mięsa, brzegi podnieś do góry, uformuj sakiewki, zwiąż bawełnianą nitką.
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, duś pod przykryciem 30 min, ew. podlej wodą. Pozostałe grzyby przesmaż na reszcie masła. Wlej śmietanę, wymieszaj, przypraw. Podaj do sakiewek.Źródło: Chwila dla Ciebie