Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sękacz w rumowej polewie"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 707
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 707
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Masło stop, odstaw do przestudzenia. Śmietanę ubij. Oddziel żółtka od białek. Żółtka przelej do dużej miseczki. Białka ubij na sztywno. Podczas ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy.
Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami. Potem dodawaj po 2–3 łyżki stopionego masła i delikatnie całość wymieszaj. Do masy dołóż śmietanę. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do masy jajeczno–maślanej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj cienką warstwę ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C, ustawionego na funkcję grillowanie. Piecz minutę.
Wyjmij, rozsmaruj kolejną warstwę i ponownie wstaw do piekarnika na minutę. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz całe ciasto. Czekoladę, stop, wymieszaj z rumem. Ciasto potnij na trójkąciki. Oblej polewą.Źródło: Naj