Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek na zimno"
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 142
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 142
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Składniki
Żelatynę wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając, połącz ze śmietaną i twarogiem. Dodaj sok i skórkę z limonki.
Masę serową przelej do tortownicy. Wstaw do lodówki. Maliny przebierz, mrożone owoce rozmroź i dobrze osącz. Kiedy sernik zacznie tężeć (po ok. godzinie), ułóż na nim maliny i lekko wciśnij je w masę. Schładzaj ok. 4 godziny.Źródło: Naj