Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy"
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 314
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 354
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 314
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 354
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Składniki
Biały ser i ugotowane ziemniaki zmiel. Masło utrzyj na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka dodaj do masy maślanej, zmiksuj. Dalej miksując, dodawaj ser z ziemniakami. Na koniec do masy na sernik dodaj obydwa rodzaje mąki i ubitą na sztywno pianę ze schłodzonych białek. Starannie wymieszaj.
Przygotuj bakalie. Garść rodzynek namocz, odciśnij. Dodaj do masy razem z 2-3 łyżkami skórki pomarańczowej. Spód tortownicy wylep gotowym kruchym ciastem. Przełóż masę.
Piecz sernik około godziny w temp. 175 st. Przed wyjęciem sprawdź drewnianym patyczkiem, czy masa jest upieczona. Sernik możesz ozdobić polewą czekoladową.
czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety