Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik bananowy"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno dużej formy. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Potem piecz 15 min w temp. 180°C.
Banany rozgnieć widelcem. Zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodaj twaróg, cukier oraz cukier wanilinowy, zmiksuj. Następnie dodawaj po jednym jajku wciąż miksując. Na koniec wsyp proszek budyniowy, zmiksuj, by dokładnie się połączyły. Masę przelej na podpieczony spód. Piecz ok. 60 min w temp. 170°C. Wystudzone ciasto wstaw do lodówki.
Śmietankę ubij mikserem na sztywno pod koniec dosypując cukier puder. Banany przekrój wzdłuż na pół, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na wierzchu sernika. Udekoruj polewą i ubitą śmietaną.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie