Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam serniki. Tym razem zachciało mi się sernika z dodatkiem białej czekolady. Powiem szczerze, że miałam lenia i dlatego zrobiłam na szybko, samą masę, bez spodu. Także wiele się nie napracowałam, a nacieszyłam się swoim ulubionym smakiem. Piekłam w tortownicy 26 cm. Jeśli chcecie, zrobić do tego sernika spód, to wtedy trzeba go upiec w większej, prostokątnej blaszce.
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Odstawić do przestudzenia, co jakiś czas mieszając.
Żółtka utrzeć z cukrem, następnie powoli dodawać ser. Wsypać mąkę, zmiksować.
Cały czas miksując, dodawać po łyżce roztopione masło z czekoladą.
Na koniec, dodać pianę ubitą z białek. Najpierw połowę i zmiksować
na najniższych obrotach miksera, tylko chwilę. Następnie dodać resztę białek
i wymieszać łyżką. Gotową masę serową, przełożyć do tortownicy, (u mnie 26 cm.)
wyłożonej papierem do pieczenia. Ja dałam papier, tylko na spód, a boki
wysmarowałam margaryną.
Piec w piekarniku, nagrzanym do 160 stopni, 65 minut. Następnie wyłączyć piekarnik
i zostawić w nim sernik na dwie godziny, lub do całkowitego wystudzenia.
Jak piekę wieczorem, to zostawiam do rana :)
Delikatny, rozpływający się w ustach sernik. Polecam :)
Odsłon: 10567
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 116
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 181
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 116
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 181
Składniki
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia, co jakiś czas mieszając. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie powoli dodawać ser. Wsypać mąkę, zmiksować. Cały czas miksując, dodawać po łyżce roztopione masło z czekoladą. Na koniec, dodać pianę ubitą z białek. Najpierw połowę i zmiksować na najniższych obrotach miksera, tylko chwilę. Następnie dodać resztę białek i wymieszać łyżką. Gotową masę serową, przełożyć do tortownicy, (u mnie 26 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Ja dałam papier, tylko na spód, a boki wysmarowałam margaryną.
Piec w piekarniku, nagrzanym do 160 stopni, 65 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na dwie godziny, lub do całkowitego wystudzenia. Jak piekę wieczorem, to zostawiam do rana :)
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 116
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 181