Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Spód: Składniki (mąka, masło, żółtka, cukier puder, śmietana, kakao, proszek do pieczenia) posiekaj i wyrób. Zwiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Białka ubij na pianę. Brzoskwinie zmiksuj. Żółtka zmiksuj z cukrem i dodawaj porcjami ser. Wlej masło, wsyp budyń, proszek, dodaj brzoskwinie, zmiksuj, na koniec dodaj pianę białek i wymieszaj łyżką.
Blaszkę wyłóż papierem, rozłóż ciasto i piecz 20 minut w 180 st. C. Wyłóż na nie masę serową. Piecz 50 min w 180 st. C. Ostudź, lekko zetnij wierzch. Pokryj galaretką.