Do góry

Desery Przepis na:

Sernik dyniowy z konfiturą porzeczkową

Sernik dyniowy z konfiturą porzeczkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 138

Dodano:

Odsłon: 1869

Pyszny sernik który świetnie komponuje się z konfiturą z porzeczek.

Składniki

  • Spód:
  • herbatniki czekoladowe 200 g,
  • masło 70 g,
  • Masa serowa:
  • ser na sernik 1 kg,
  • cukier 1 szk,
  • jajka 5 szt,
  • puree z dyni 2 szk,
  • budyń śmietankowy 2 szt,
  • śmietana 30 % 100 ml,
  • Wierzch:
  • konfitura porzeczkowa 1 szk,
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
    Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując dodawać porcjami ser, budynie oraz puree dyniowe. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać aż składniki połączą się. Masę serową wylać na herbatniki i piec 60 minut w temperaturze 160 stopni.
    Po wystygnięciu sernik posmarować konfiturą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń