Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik karmelowy"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 120
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 120
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Ciasto: Przesianą mąkę i kakao siekam z masłem, dodaję cukier, jajko i proszek do pieczenia. Zagniatam zwarte ciasto. Jeśli jest zbyt sypkie, dodaję łyżkę śmietany.
Owinięte folią wkładam do lodówki na 30-45 minut. Potem wylepiam nim dno natłuszczonej tortownicy.
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję po łyżce twarogu, serka mascarpone i masy krówkowej. Masę wylewam na spód.
Na najniższy poziom piekarnika wstawiam blaszkę z wodą, na środkowy – sernik. Piekę 75 min, studzę. Polewam masą krówkową i posypuję migdałami. Schładzam.
Rozpływa się w ustach i łatwo go zrobić. Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie