Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik migdałowo-czekoladowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Składniki
Masło rozpuść. Dodaj pokruszone ciastka, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i masą ciasteczkową. Czekoladę mleczną i 3/4 gorzkiej posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i migdałowym, dodaj żelatynę.
Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp czekoladę, 3/4 płatków migdałowych, wymieszaj. Masę wylej na spód, wyrównaj. Udekoruj startą czekoladą i płatkami migdałowymi.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień