Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik, który rozpływa się w ustach...Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy, którą z tego miejsca pragnę serdecznie pozdrowić:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Z 8 białek ubij pianę. Dodaj cukier. Ubij ponownie.
Osobno w misce wymieszaj 2-krotnie zmielony ser, śmietanę, żółtka, olejek i budynie.
Do masy dodaj pianę z białek. Wymieszaj wszystko. Masę wylej na biszkopty.
Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temp 180 stopni.