Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na spodzie orzechowym"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3471
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3471
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Składniki
100 min • Porcja 560 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 12 porcji
Herbatniki kruszę i miksuję na pył. Mieszam z orzechami oraz stopionym masłem. Masą wykładam dno tortownicy. Schładzam.
Twaróg mielę, ucieram z cukrem. Wbijam jajka. Dodaję jogurt, mleko w proszku i krem czekoladowy. Ucieram i wlewam śmietankę. Mieszam, przelewam na spód w tortownicy. Piekę ok. 60 min w temp. 160°C. Studzę w piecu, wstawiam do lodówki.
Krem: masło ucieram z mlekiem, orzechami i cukrem pudrem. Mieszam ze śmietanką. Pokrywam nim sernik.
Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie