Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik na zimno"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1799
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1799
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
<strong>Do dekoracji:</strong>
sos malinowy, listki świeżej mięty lub melisy. Ponadto: 4-6 foremek silikonowych w kształcie róży.
Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie już zupełnie chłodna, ale wciąż płynna, przelej ją do foremek w kształcie róż.
Każda foremka powinna być wypełniona galaretką do 1/3 wysokości. Foremki wstaw do lodówki, aby galaretka zupełnie zastygła. Najlepiej zostawić ją w lodówce na noc.
Żelatynę zalej niewielką ilością (ok. 1/4 szklanki) ciepłej wody i dokładnie wymieszaj. Gdy żelatyna całkowicie się rozpuści, odstaw ją do ostygnięcia.
Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym. W osobnej misce zmiksuj serek homogenizowany z pozostałym cukrem wanilinowym, dodaj żelatynę i powoli wymieszaj. Na koniec połącz śmietankę z serkiem.
Z lodówki wyjmij foremki z galaretką, wypełnij je do końca kremem i ponownie wstaw do lodówki. Schładzaj kilka godzin. Tuż przed podaniem deser wyjmij z lodówki, przełóż na talerze, udekoruj miętą, polej sosem malinowym.
(bez czasu oczekiwania): 25 minut Porcja: 325 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie