Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Galaretkę cytrynową rozpuścić w jednej szklance wody, a czerwoną przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Twaróg , obrane jaja i skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć , wymieszać z cukrem i galaretką cytrynową
Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając dodawać twaróg.
Gładką masę przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą.
Na wierzchu ułożyć owoce , zalać je tężejącą czerwoną galaretką i na 3 - 4 godz wstawić do lodówki.