Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno, na mleczku kokosowym z borówkami amerykańskimi

Sernik na zimno, na mleczku kokosowym z borówkami amerykańskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 348

Dodano:

Odsłon: 2042

Sernik w przygotowaniu ekspresowy, bo w kilka minut ⏰ jest gotowy. Tylko, nie od razu go zjadamy, bo do zastygnięcia, na kilka godzin ⌛ odstawiamy. Jeśli za borówkami amerykańskimi nie przepadacie, to swoich ulubionych owoców do masy dokładacie. Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia.

Składniki

  • 400 ml mleczka kokosowego (1 opakowanie puszki),
  • 500 g mielonego sera na sernik,
  • 1 opakowanie żelatyny fix deserowej do serników na zimno (60 g),
  • 250 g – 300 g małych borówek amerykańskich,
  • 50 g cukru pudru z wanilią,
  • mielony karmel i wanilia do deserów.
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy.

    Do miksera przekładamy ser, dodajemy przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy ok. 1,5 min.

    Masę przelewamy do tortownicy, dodajemy 200 g borówek, mieszamy i wyrównujemy wierzch. Pozostałe borówki układamy na wierzch sernika, a garść zostawiamy do dekoracji.

  2. Sernik oprószamy mielonym karmelem i wanilią.

    Przekładamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, najlepiej na noc, żeby nie kusił, zanim dobrze zastygnie.


    WAŻNE !
    Składniki na małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń