Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 5668

Dodano:

Odsłon: 13497

Łatwy do wykonania i bardzo smaczny sernik na zimno z brzoskwiniami. Można go zrobić na herbatnikach lub tak jak u mnie na biszkopcie.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na zimno z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru.
    Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut.
    Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki tak by góra była jako spód.

  2. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki.
    Sok z brzoskwiń zagotować, dodać żelatynę lub galaretki (już nie gotować) i mieszać do czasu rozpuszczenia się, wystudzić.

  3. Ser z cukrem pudrem zmiksować, dodać sok z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami.
    Masę serową wylać na biszkopt do foremki, wierzch wyłożyć płatkami migdałowymi.

  4. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić i gdy zacznie lekko tężeć, wylać na sernik.
    Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, aby wszystko zastygło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń