Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki deser bez pieczenia. Dodatek jagód podnosi jego smak i aromat.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 811
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 57
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9192
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 811
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 57
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9192
Składniki
Dno tortownicy - o średnicy 22 cm wyłożyć biszkoptami.Skropić zimną kawą. Galaretki rozmieszać w 1,5 szklanki gorącej wody. Jedną łyżkę rozpuszczalnej kawy rozmieszać w trzech łyżkach wrzącej wody i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Osobno ubić śmietankę 36%. Wciąż miksując, dodawać do masy serowej. Następnie wlewać powoli lekko tężejącą galaretkę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozpuszczoną kawę a do drugiej jagody. Wykładać na nasączone biszkopty.Wstawić do lodówki na 2 godziny. Oblać rozpuszczoną mleczną czekoladą.