Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciacho bez pieczenia :)
Polecam.
Odsłon: 964
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 83
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 964
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 83
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Blachę o wym: 25/35 cm wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy biszkoptami. Dwie zielone galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy zaczną tężeć wylewamy na biszkopty. Chowamy na chwilę do lodówki. Gdy galaretka zastygnie układamy pokrojone na mniejsze części truskawki. Ser: Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę 30 % ubijamy na sztywno, dodajemy śmietanę oraz serek homogenizowany. Ubijamy do połączenia. Następnie wlewamy zimne galaretki cytrynowe. Miksujemy i na chwilę chowamy do lodówki, trzeba pilnować żeby masa nam za bardzo nie zastygła. Ser wylewamy na truskawki. Wyrównujemy i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Mus: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Truskawki miksujemy w blenderze, dodajemy jogurt a następnie zimną galaretkę. Miksujemy, masę przelewamy do miseczki. Chowamy do zamrażarki, co jakiś czas sprawdzamy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na ser, rozsmarowujemy i chowamy na parę godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego :)