Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik śmietankowy"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Spód: płatki migdałowe, ciasteczka, cukier i cynamon zmiksuj. Masło stop, ostudź. Wlej do masy, dobrze utrzyj. Masą wylep spód tortownicy (dwukrotnie wyłożonej folią aluminiową). Piecz 12 minut w temp. 180°C.
2. Sernik: twaróg ubij ze śmietaną i cukrem. Dodaj miąższ z laski wanilii i przyprawę do piernika. Miksując, dodawaj po jednym jajku. Masę wylej na spód. Tortownicę wstaw do naczynia napełnionego wodą do połowy wysokości tortownicy.
Piecz godzinę i 10-20 minut w 190°C. Drzewiczki uchyl, sernik ostudź w piekarniku.
Pieczony jest w kąpieli wodnej, dlatego dosłow nie rozpływa się w ustach. Przepis przysłała Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Chwila dla Ciebie