Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i puszysty sernik z sera śmietankowego w polewie czekoladowej posypany płatkami migdałowymi . Idealny na różne uroczystości i święta .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Żółtka oddzielić od białek . Białka ubić na sztywno z 1 szklanką cukru pudru dodać budynie śmietankowe i delikatnie wymieszać .
Śmietanę ubić z 1 szklanką cukru pudru na sztywno .Ser ubić z żółtkami
Do masy serowej dodać masę śmietanową , następnie masę białkową i kaszę mannę , delikatnie wymieszać .
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę serową. Piecz w nagrzanym do 180 st. piekarniku około godziny ,po upieczeniu zostaw sernik do wystygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach .
Składniki na polewę podgrzej do rozpuszczenia i połączenia się składników . Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor.
Wystudzony sernik polej polewą i posyp płatkami migdałowymi .