Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik,który moja mama piecze na każde urodziny i zawsze wszystkim smakuje:) Uwielbiam!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Wszystkie składniki do ciasta zagnieść,gdy będzie za suche dodać więcej mleka. Ciasto podzielić na dwie części i dać je do zamrażarki na 30 minut.
Do zmielonego sera dodać mąkę ziemniaczaną. Margarynę,cukier i żółtka utrzeć,dodawać ser i dalej ucierać. Białka ubić ze szczyptą soli,a następnie ubite białka połączyć z masą serową.
Na wysmarowaną margaryną blaszkę (wym.28x40) zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) pierwszą połowę ciasta. Na to wyłożyć masę serową,a następnie zetrzeć drugą połowę ciasta. Piec co najmniej 40 minut w temp 180 stopni. (napisałam co najmniej 40 min ponieważ u mojej mamy ciasto piecze się 40-45 minut a w moim piekarniku ostatnio ten sam sernik piekłam 1h 20 min,więc trzeba sprawdzać po 40 minutach czy jest już gotowe czy dalej pieczemy. Najlepiej upiec ciasto dzień wcześniej. Przed podaniem posypać pudrem. Smacznego!