Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny sernik. Polecam na Wielkanoc
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7230
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 156
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 182
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7230
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 156
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 182
Składniki
Ciasto kruche: Składniki na ciasto kruche zagnieć. 2/3 masy wyłóż na formę do pieczenia (tortownica 26 cm). Skórki: Skórkę z pomarańczy i cytryny zetrzyj na tarce. Na rozpuszczone masło wrzuć cukier, skarmelizuj. Dodaj skórki. Smaż do czasu aż się zeszklą. Masa twarogowa: Rodzynki zaparz wrzątkiem. Masło utrzyj z połową cukru i śmietaną. Powoli dodawaj twaróg. Resztę cukru utrzyj z żółtkami Dodaj do masy serowej. Dołóż rodzynki, skórki i ziarenka wydłubane z wanilii. Dodaj przesianą mąkę. Zmiksuj. Pianę z białek ubij na sztywno. Dodaj do masy. Wymieszaj łyżką. Wylej masę na ciasto. Z reszty ciasta kruchego uformuj wałeczki. Ułóż na wierzchu ciasta w formie kratki. Piecze przez 1 godzinę w 180 stopniach C.