Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3939
Dodano: 07.04.2017
Odsłon: 4222
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Ciasto kruche: Składniki na ciasto kruche zagnieć. 2/3 masy wyłóż na formę do pieczenia (tortownica 26 cm).
Skórki: Skórkę z pomarańczy i cytryny zetrzyj na tarce. Na rozpuszczone masło wrzuć cukier, skarmelizuj. Dodaj skórki. Smaż do czasu aż się zeszklą.
Masa twarogowa: Rodzynki zaparz wrzątkiem. Masło utrzyj z połową cukru i śmietaną. Powoli dodawaj twaróg. Resztę cukru utrzyj z żółtkami Dodaj do masy serowej. Dołóż rodzynki, skórki i ziarenka wydłubane z wanilii. Dodaj przesianą mąkę. Zmiksuj. Pianę z białek ubij na sztywno. Dodaj do masy. Wymieszaj łyżką. Wylej masę na ciasto.
Z reszty ciasta kruchego uformuj wałeczki. Ułóż na wierzchu ciasta w formie kratki. Piecze przez 1 godzinę w 180 stopniach C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)