Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Foremkę o średnicy 19 cm wysmaruj masłem
zagnieć ciasto i wylep nim dno foremki.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puch. Ucierając, dodawaj kolejno żółtka i twaróg.
Dodaj mąkę i ekstrakt waniliowy
Białka ubij, połącz delikatnie z masą serową.
1/3 masy przełóż do formy, posyp łyżeczką cynamonu, nałóż połowę pozostałej masy, posyp cynamonem, przykryj resztą masy, posyp cynamonem.
Zamieszaj delikatnie wykałaczką
Piecz godzinę w 180°C.