Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z Bardzo Małym Nakładem Pracy.

Sernik z Bardzo Małym Nakładem Pracy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 491 Ocena: 8903

Dodano:

Odsłon: 6163

Kto nie lubi serników,jeszcze taki fajny puszysty i delikatny. Link do spodu sernika-ciasto kruche: https://smaker.pl/przepis-ciasto-kruche-z-rabarbarem-i-budyniem,172706,slodkoslodka83.html

Składniki

  • Sernik ten można również zrobić bez spodu.
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 0,5 litra śmietany 30 %
  • 8 jajek
  • 2 budynie śmietankowe
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • niepełna szkl.cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do misy wrzucić ser,śmietanę,proszek budyniowy i żółtka,oraz proszek do pieczenia,wszystko krótko zmiksować tylko do połączenia się wszystkich składników.
    W oddzielnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodawać po łyżce cukru,gdy piana będzie sztywna i lśniąca

  2. przełożyć ją do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 175 C przez 1 godz.10 min.
    Blacha najlepiej 24x36 cm ponieważ sernik bardzo rośnie:-)
    Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu,tylko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy 15-30 min.po tym czasie wyjmujemy sernik na blat.

  3. Sernik w trakcie pieczenia przykrywam folią aluminiową,żeby się nie spalił.
    Po przestygnięciu robię ulubioną polewę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń