Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z białą czekoladą"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 821
Polecam.
Odsłon: 572
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 470
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 821
Polecam.
Odsłon: 572
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 470
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Składniki
Na sos malinowy wymieszaj 2 dag cukru ze skrobią kukurydzianą. Dodaj maliny, łyżeczkę soku z cytryny i 20 ml wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut, wystudź, przetrzyj przez sito.
Herbatniki pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, wylep dno tortownicy. Ser ricotta zmiksuj ze zmielonym twarogiem i pozostałym cukrem. Dodaj jajka, łyżeczkę soku z cytryny i utarty rdzeń wanilii. Czekoladę rozpuść w podgrzanej kremówce. Wystudź, ubij na sztywno. Dodaj do masy serowej.
Masę przełóż do tortownicy. Polej dekoracyjnie sosem malinowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170. Piecz w kąpieli wodnej ok. 40 min. Ostudź i wstaw do lodówki do stężenia.
12 porcji, czas ok. 80 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety