Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i lekkie małe co nieco :D
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 59
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 59
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Składniki
Ciasto: Do miski wsypać mąkę następnie cukier i proszek do pieczenia, składniki łyżką wymieszać. Następnie w środku sypkich składników zrobić dziurę i do niej włożyć kostkę margaryny pokrojoną i żółtka (białka schować do lodówki). Ciasto rozdzielić na dwie połowy i jedną schować do zamrażalnika a drugą wyłożyć blachę i powykuwać widelcem dziurki. Masa: Do miski ( może być po cieście) wrzucić margarynę oraz jajko i dodać cukier. Gdy masa jajeczna będzie gotowa dodajemy ser ( po trochu by nie zaburzyć konsystencji masy) później dodajemy budyń i miksujemy gotową masę przelewamy do blach. Pokrojone brzoskwinie ( w kostkę lub jak kto woli) układamy na masie. następnie ubijamy białka z 0,5 szkl cukru i wykładamy na masę. z Zamrażalki wykładamy ciasto i je trzemy na tartce na grubych oczkach.
Pieczemy w 150 C przez ok 60 min na termoobiegu. życzę smacznego :D Smakoszkka