Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami dla wybrednych"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35968
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 329
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35968
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 329
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia i masło, posiekaj. Dodaj cukier, żółtka, szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkuj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z połową cukru do białości. Twaróg, część cukru i masło zmiksuj. Mąkę wymieszaj z kaszą manną, proszkiem do pieczenia i budyniem. Wszystko połącz i zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy, wymieszaj łyżką.
Brzoskwinie odsącz z zalewy. Na spód wyłóż połowę brzoskwiń, wylej masę. Na jej wierzchu ułóż resztę brzoskwiń wciskając je. Piecz przez 50 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień