Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na sernik z czereśniami bez pieczenia. Idealny na gorące dni. Sernik jest rewelacyjny w smaku! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 59
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 59
Składniki
Czereśnie myjemy i drylujemy. Rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonych galaretek dodajemy czereśnie wydrylowane. Na dno foremki z kominem przelewamy połowę galaretki z czereśniami. Wsadzamy do zamrażalnika na chwilę, tak aby galaretka stężała. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia. Do dużej misy przekładamy ser z wiaderka, dodajemy cukier, cukier waniliowy, ostudzoną żelatynę i dobrze mieszamy do dokładnego wymieszania się składników. Wyciągamy foremkę z zamrażalnika, na stężałą już galaretkę kładziemy pół masy serowej i wstawiamy z powrotem do zamrażalnika żeby masa stężała. Gdy masa serowa trochę stężeje, wylewamy na nią drugą część galaretki z czereśniami i znów wstawiamy do zamrażalki. Na stężałą galaretkę wykładamy drugą część masy serowej, równomiernie wygładzamy i na masę wykładamy biszkopty nasączone w mleku. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 godz. - 24 godz. Żeby wyciągnąć sernik z foremki, wsadzamy foremkę do misy z gorącą wodą i trzymamy około 20 sekund. Po tym czasie kładziemy duży talerz na foremce, odwracamy do góry dnem i ostrożnie podnosimy foremkę.