Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z niewielkim dodatkiem dyni.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Odlany z wody twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż ubijając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy i chwilę miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy puree dyniowe. Aby uzyskać puree dyniowe, drobno pokrojoną dynię prażę kilkanaście minut w saganku i blenduję lub rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Na środek tortownicy wykładamy naprzemiennie po 4 łyżki masy serowej i dyniowej. Pieczemy około 70 minut w 160 C.