Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z niewielkim dodatkiem dyni.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 273
Polecam.
Odsłon: 747
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36286
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 422
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 273
Polecam.
Odsłon: 747
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36286
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 422
Składniki
Odlany z wody twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż ubijając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy i chwilę miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy puree dyniowe. Aby uzyskać puree dyniowe, drobno pokrojoną dynię prażę kilkanaście minut w saganku i blenduję lub rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Na środek tortownicy wykładamy naprzemiennie po 4 łyżki masy serowej i dyniowej. Pieczemy około 70 minut w 160 C.