Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z galaretką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudź i przelej do okrągłej miski, wyłożonej folią. Gdy zaczną gęstnieć, dodaj połowę jagód, przemieszaj i schłodź.
Trzecią galaretkę rozpuść w 250 ml wody i schłodź. Tężejącą wymieszaj ze zmiksowaną śmietaną z cukrem pudrem.
Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. Na środku wyłóż galaretkę. Dookoła rozłóż masę i jagody.
60 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 220
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV