Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z jagodami i kakao"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Robię ciasto: mąkę przesiewam na stolnicę, łączę z margaryną. Dodaję pozostałe i zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część wkładam do zamrażalnika, drugą rozwałkowuję i wkładam do blaszki (22 x 30 cm).
Kolej na masę serową. Jajka ucieram z cukrem i masłem. Dodaję zmielony ser, budyń oraz mąkę krupczatkę. Dokładnie ucieram. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Układam umyte i osuszone jagody.
Białka ubijam na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną. Pianę wykładam na ciasto. Wyrównuję. Na wierzch ścieram na tarce o dużych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piekę 60 min w temp. 180oC.
90 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 15 porcji.Źródło: Kobieta i życie