Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z konfiturą rabarbarową"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 470
Polecam.
Odsłon: 96
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 470
Polecam.
Odsłon: 96
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj do niej masło, posiekaj. Wsyp cukier, wbij jajko, żółtka. Szybko zagnieć ciasto, włóż je na pół godziny do lodówki.
Ser przekręć kilkakrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzyj, dodając po jednym żółtku. Wsyp ser, ucieraj. Ubij białka ze szczyptą soli. Dodaj do masy ubite białka i mąkę ziemniaczaną. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar uduś z cukrem i kilkoma łyżkami wody, przetrzyj przez sito. Przed podaniem ciasta polej konfiturą cały wierzch. Posyp wiórkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień