Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z konfiturą wiśniową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 124
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 124
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Gdy wystygnie i zacznie tężeć, mieszamy z konfiturą.
Ciastka miażdżymy wałkiem do ciasta, łączymy z roztopioną margaryną, wiórkami kokosowymi, płatkami owsianymi i miodem. Masą wylepiamy spód tortownicy. Odstawiamy do zastygnięcia.
Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, miksujemy. Zimną kremówkę ubijamy na sztywno i, partiami, dodajemy do sera, delikatnie mieszając. Namoczoną w łyżce wody żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku. Letnią wlewamy do masy serowej, mieszamy.
Na kruchy spód wykładamy konfiturę. Na niej rozsmarowujemy ser. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, po czym dekorujemy według uznania dżemem, konfiturą, listkami mięty, okruchami ciasteczek itp.
Wartość odżywcza jednej porcji 286 kcal. Białko 7,5 g. Tłuszcz 11 g. Węglowodany 36 gŹródło: Rewia