Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z likierem pod cytrynową bezą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 48
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 48
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z margaryną i resztą składników, zagnieć. Uformuj kulę, chłodź godzinę. Masa: twaróg zmiel, zmiksuj z margaryną, jajkami i żółtkami, wsyp cukier. Budynie rozrób z mlekiem, wlej do masy, dodaj skórkę pomarańczową, wyrób.
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder i sok z cytryny. Ciastem wylep blaszkę 29 na 40 cm, wlej masę serową. Piecz 40 min w 180°C. Rozsmaruj bezę, piecz 15-20 min.Źródło: Chwila dla Ciebie