Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z makiem"
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2632
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 316
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 186
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3205
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2632
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 316
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 186
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3205
Składniki
ciasta zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki. Wylep ciastem blachę. Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.
Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy. Utrzyj go z cukrem i żółtkami. Dodaj aromat i bułkę oraz pianę z białka. Nałóż na ciasto.
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodawaj po łyżce sera. Delikatnie dodaj pianę z białek. Masę serową wyłóż na makową. Piecz godzinę w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie