Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z morelami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na pół, chłodzimy 60 minut.
Przygotowujemy ser. Białka oddzielamy od żółtek. Kostkę do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak ucieramy z cukrem i żółtkami. Stopniowo dodajemy ser. Miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z budyniem i, na koniec, pianę ubitą z białek.
Połową ciasta wylepiamy spód i boki tortownicy. Zalewamy masą serową, posypujemy osączonymi z zalewy, pokrojonymi morelami.
Całość przykrywamy kratką z wałeczków utoczonych z pozostałego ciasta lub posypujemy kruszonką. Na 60 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC. Ciasto studzimy w piecyku przy lekko uchylnych drzwiach.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 296 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 45 g.Źródło: Rewia