Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z musem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Dzień wcześniej przygotuj galaretkę fioletową. Pokrój ją w kostkę. Pomarańcze obierz,ugotuj, odcedź. Zmiksuj blenderem. Blaszkę wyłóż papierem i biszkoptami.
Galaretki pomarańczowe rozpuść w szklance gorącej wody. Serki przełóż do miski,dodaj pół szklanki zimnej pomarańczowej galaretki i fioletowe kosteczki. Delikatnie wymieszaj i przelej do blaszki na biszkopty. Schłodź. Zmiksowany mus pomarańczowy wymieszaj z pozostałą pomarańczową galaretką,przelej na stwardniały serek. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień