Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z musem malinowym"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5088
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32680
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5088
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32680
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Składniki
Herbatniki rozdrobnij blenderem lub wałkiem na drobny pył. Dodaj roztopione masło, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Masą ciasteczkową wylep dno. Wstaw do lodówki na 30 min.
Margarynę lub masło roztop, wystudź. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem tak długo, aż cukier się rozpuści. Wciąż miksując, dodaj roztopiony tłuszcz oraz serek homogenizowany. Następnie dodawaj po jednym jajku. Na koniec wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj, by nie było grudek.
Maliny rozgnieć widelcem lub rozdrobnij blenderem. Masę serową wylej na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Łyżeczką od herbaty wyłóż na wierzch masy serowej mus malinowy. Wykałaczką lub widelcem rozprowadź mus po całej powierzchni, tworząc wzorki. Piekarnik nagrzej do 150° C, wstaw tortownicę, piecz ok. 75 minut.
Sernik wystudź w uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin.
Tuż przed podaniem wierzch posyp płatkami migdałowymi.
110 minut Porcja: 420 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie