Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z musem owocowym"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32580
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32580
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Składniki
ok. 80 minut • Sztuka ok. 150 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na ok. 12 porcji
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekaj z masłem. Dołóż żółtka, cukier oraz kakao i zagnieć jednolite ciasto. Podziel je na dwie części (2/3 i 1/3) i wstaw do lodówki.
Twaróg zmiel trzykrotnie. Żółtka utrzyj z masłem i cukrem pudrem. Partiami dodawaj twaróg. Pod koniec wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj. Masę serową podziel na dwie części. Do jednej wmiksuj rozmrożone, osączone wiśnie. Żeby łatwiej się rozdrobniły, warto je wcześniej posiekać.
Rozwałkuj większą część ciasta i wyłóż nim dno i boki natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy. Mniejszą część również rozwałkuj i wytnij małą foremką np. kwiatki.
Na ciasto wlej różową masę serową. Wyrównaj powierzchnię i wlej jasną masę serową. Na wierzchu porozkładaj wycięte kwiatki.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około godziny, aż wierzch przybierze złocisty kolor.
Po upieczeniu zostaw sernik w otwartym piekarniku do przestudzenia.Źródło: Kobieta i życie