Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik , kawa i pierniczki. Moje idealne połączenie w jednym cieście :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 210
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34378
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 166
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 210
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34378
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto : Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia oraz cukrami. Zagniatam z margaryna i żółtkami. Ciastem wylepiam wyłożona pergaminem formę (23x39). Posypuję kawa.
Twaróg mielę ,następnie ucieram z żółtkami i cukrami. Budyń rozrabiam w mleku , wlewam do masy. Dodaję masło , aromat i miksuję. Białka ubijam ,pianę dodaję do masy , mieszam. Połowę masy serowej wykładam na ciasto. Na tym układam pierniczki ,przykrywam drugą częścią masy serowej. Wierzch wyrównuję. Piekę 45 minut w 180 stopniach.
Różowa beza: Białka ubijam ,dodając pod koniec cukier ,sok z cytryny i kisiel w proszku. Delikatnie mieszam i wykładam bezę na upieczone ciasto z piernikami. Piekę jeszcze 15 minut. Studzę w uchylonym piekarniku.