Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z poduszkami z jabłek"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Ciastka skrusz na piasek. Masło rozpuść, zmieszaj z ciasteczkami. Dno tortownicy wyłóż papierem i wypełnij masą. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180°C na 8 minut. Twaróg, część cukru i masło utrzyj.
Do żółtek wsyp resztę cukru, utrzyj na puszystą masę. Mąkę, mannę i proszek zmieszaj. Zmiksuj twaróg, żółtka i sypkie.
Jabłka pokrój na ćwiartki. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, wymieszaj z resztą składników. Masę wylej na spód, ułóż na niej jabłka skórką do góry. Piecz godzinę w temperaturze 180°C. Posyp pistacjami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień