Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go sobie sąsiadki przekazują to może być wart uwagi. Ja zrobiłem z kruszonką, ale następnym razem zrobię z lukrem lub tylko posypię cukrem pudrem. Szkoda zakrywać rabarbar...
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10731
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 214
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10731
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 214
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Rabarbar umyłem i pokroiłem na 1-1,4 cm plasterki. Starałem się go jak najmniej obierać żeby nie stracił swojego koloru. Rabarbar posypałem cukrami i odstawiłem na kilka minut.
Miękkie masło utarłem z cukrami aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodawałem po jednym jajku aż do połączenia wszystkich składników. Do powstałej masy wsypałem mąkę i proszek do pieczenia.
Foremkę 35x25 cm wyłożyłem papierem do pieczenia i przełożyłem do niej gotową masę.
Twaróg ze śmietaną, budyniem i cukrem utarłem na jednolitą masę. Tą masę wyłożyłem na ciasto i posypałem rabarbarem. Piekłem w 185 stopniach przez 65 minut.
Jak pisałem wcześniej w oryginale na wierzchu jest kruszonka, ale ja proponuję ją pominąć. Wystarczy po upieczniu ciasto posypać cukrem pudrem, a rabarbar będzie się pięknie prezentować.