Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ze wszystkich podanych składników za26gnieść ciasto i wyłożyć nim blaszkę 26 x 30 cm. Podpiec 10 - 15 min. w temperaturze 200 st. C
W mleku rozpuścić cukier. Dodać ser, olej, jajka, żółtka, budyń i kilka kropel aromatu cytrynowego - zmiksować na jednolitą masę. Następnie wylać na podpieczone ciasto (masa serowa będzie bardzo rzadka). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec 50 min. Wyjąć.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Nałożyć na sernik i piec w temperaturze 150 st. C jeszcze przez ca 20 minut aż piana z białek się zezłoci. Rosa pojawiać się będzie stopniowo po wystudzeniu sernika.
Rada: białka nie powinny być zbyt zimne.
SMACZNEGO Na święta ulepszyłam ten przepis układając na podpieczonym kruchym cieście kawałki brzoskwiń. Na to wylałam delikatnie masę serową. Dalej jak w przepisie wyżej. Wyśmienite! Polecam gorąco!