Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu. Można go na końcu dowolnie udekorować.
Mikser
Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy. Wszystko musi się połączyć. Gdyby się zaczęło kleić do rąk lekko podsypujemy mąką.
Blaszkę o wymiarach 20 x 30 wykładamy papierem do pieczenia który smarujemy tłuszczem np. masłem. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (góra dół) 180° C na złoty kolor 30 m.
Po wyjęciu zostawiamy do przestudzenia.
Teraz zajmiemy się masą.
Żółtka ucieramy z cukrem do białości dość długo ( cukier ma się rozpuścić). Następnie wolno dolewamy olej dalej mieszając dodajemy mleko i budynie . Sery delikatnie mieszamy z powstałą masą
(najlepiej łyżką).
Ubijamy białka (czystymi mieszadełkami) dodajemy szczyptę soli.
Łączymy wszystko i wylewamy na ciasto kruche. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180°C pieczemy ponad godzinę. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku . Dobry jest dopiero na drugi dzień.
Pamiętam jak moja mama bitą śmietanę z pomieszanymi galaretkami przygotowywał...
Odsłon: 3213
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 110
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587869
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 110
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587869
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy. Wszystko musi się połączyć. Gdyby się zaczęło kleić do rąk lekko podsypujemy mąką. Blaszkę o wymiarach 20 x 30 wykładamy papierem do pieczenia który smarujemy tłuszczem np. masłem. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (góra dół) 180° C na złoty kolor 30 m. Po wyjęciu zostawiamy do przestudzenia. Teraz zajmiemy się masą.
Żółtka ucieramy z cukrem do białości dość długo ( cukier ma się rozpuścić). Następnie wolno dolewamy olej dalej mieszając dodajemy mleko i budynie . Sery delikatnie mieszamy z powstałą masą (najlepiej łyżką). Ubijamy białka (czystymi mieszadełkami) dodajemy szczyptę soli. Łączymy wszystko i wylewamy na ciasto kruche. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180°C pieczemy ponad godzinę. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku . Dobry jest dopiero na drugi dzień.
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 199
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1713