Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z wiśniami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35888
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35888
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Margarynę na masę serową utrzyj z żółtkami i cukrem. Por cjami dodawaj twaróg i budyń. Miksuj. Wiśnie obtocz w mące ziemniaczanej i dodaj do masy. Wmieszaj pianę ubitą z białek.
Wylep spód i brzegi tortow nicy (średn. 24-26 cm) kru chym ciastem – weź ok. 2/3. Spód ponakłuwaj widelcem, brzegi dociśnij. Wlej masę serową i po- syp ją resztą ciasta, startego na grubej tarce oraz migdałami. Piecz 60 min w 180°C. Oprósz pudrem.
70 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 12 porcji.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Kobieta i życie