Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy. Ciężki i wilgotny. Dzięki ziemniakom długo zachowuje świeżość.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2838
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2838
Składniki
Ziemniaki obierz z łupin. Pokrój na małe kawałki. Gotuj do miękkości. Twaróg zmiel w maszynce razem z przestudzonymi ziemniakami 3-krotnie (ja użyłam praski do ziemniaków). Białka oddziel od żółtek. Masło utrzyj przy pomocy miksera z cukrem. Cały czas ubijaj, powoli dodawaj mąkę i żółtka. Dodaj twaróg. Z białek ubij pianę. Delikatnie połącz z masą twarogową (najlepiej drewnianą łyżką). Masę wylej do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1 h w 200 stopniach C. W rondelku rozpuść czekoladę, 2 łyżki masła i 2 łyżki cukru. Polej ciasto. Udekoruj płatkami i żurawiną.