Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Seromak z kruszonką cynamonową"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
ok. 90 minut
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone na kawałeczki oraz 25 dag cukru, 2 jajka, proszek do pieczenia, cynamon i cukier wanilinowy. Szybko zagnieść ciasto na kruszonkę.
Twaróg utrzeć z 6 jajkami i 22,5 dag cukru. Dolać mleko. Wsypać proszek budyniowy i skórkę z pomarańczy. Masę dobrze utrzeć mikserem. Odłożyć ok. 1/3 masy serowej, pozostałą połączyć z makiem.
Blachę wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozsypać równomiernie 2/3 przygotowanej kruszonki. Dobrze ją docisnąć palcami do dna formy. Na tym rozsmarować masę serową, a potem masę z makiem. Obie warstwy lekko przemieszać widelcem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Po 45-50 minutach pieczenia na wierzchu ciasta rozsypać pozostałą kruszonkę. Piec jeszcze 20 minut.Źródło: Życie na gorąco