Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe radicchio"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Radicchio opłucz, odetnij piętkę, podziel na listki, odłóż. Mieszane sałaty z rukolą opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki.
Łuskane orzechy włoskie posiekaj grubo ostrym nożem. Rozgrzej suchą patelnię. Wrzuć orzechy i upraż (uważaj, aby się nie przypaliły).
Opłucz i osusz pomidorki koktajlowe. Poprzekrawaj je na połówki, wymieszaj z rozdrobnioną mieszanką sałat.
Na talerzach porozkładaj liście radicchio. Na nich umieść porcje sałatki. Posyp uprażonymi orzechami.
Miód zmiksuj z sokiem wyciśniętym ze sparzonych cytryn oraz z olejem. Chili umyj, pozbaw pesteczek, drobno posiekaj. Dodaj do sosu, dopraw solą i pieprzem. Polej porcje sałatki. Posyp pokruszonym serem feta i podawaj.
Czas ok. 30 min; porcja – 370 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety