Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowy przysmak z porzeczkami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto: jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij z solą na sztywną pianę. Delikatnie mieszając, dodawaj porcjami cukier i mąkę przesianą z proszkiem. Wlej esencję. Ciasto przelej do blaszki wysmarowanej masłem. Piecz 25 minut w 180°C.
Masa: żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Potem rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubij, połącz z masą serową. Ostrożnie domieszaj żelatynę. Wylej na ostudzony biszkopt. Schładzaj 3 godziny.
Galaretkę porzeczkową rozpuść w 2/3 szklanki wrzątku. Gdy lekko przestygnie, wrzuć obrane i umyte porzeczki. Gdy galaretka zacznie tężeć, wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Podawaj udekorowane świeżymi owocami.Źródło: Naj