Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie marynowane z grzybkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Ocet wymieszaj z pół litra wody, solą i cukrem. Śledzie umyj, zalej marynatą. Szczelnie zamknij, wstaw do lodówki na 12-24 godz. Osącz, odfiletuj, pokrój w dzwonka. Cebule pokrój w piórka, grzy bki posiekaj.
W dużym słoju ułóż warstwami cebulę, grzyby i śledzie (śledzie smaruj musztardą, posyp pieprzem, słodką i ostrą papryką). Zakończ cebulą.
Zalej sokiem z cytryn i oliwą, lekko podważając warstwy widelcem, by oliwa spłynęła na spód. Przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.Źródło: Chwila dla Ciebie